Koncert: Dolc Kvintet 10 let

01.12.2019 - Podzemelj

 

Dolc Kvinet, v katerem pojejo tudi člani našega društva, je v nedeljo 1. decembra v naši večnamenski dvorani ponovil njihov koncert ob 10 letnici delovanja. 

 

Gre za kvintet, v katerem jih poje šest. Pri njih namreč kvintet pomeni nikdar manj kot pet. So tesno povezani z vinom. In tudi na koncertu v Podzemelju uradna pijača ni bil sok.  "Težko nas dobite, še težje se nas rešite," je moto kvinteta Dolc, ki ga sestavljajo:

 

- Iztok Štrucelj (1. bas in umetniški vodja)

- Stanko Štefanič (2. bas)

- Jože Šuštarič (2. tenor)

- Martin Špringer (2. tenor)

- Matej Starašinič (1. tenor)

- Anton Vinopivec (1. tenor)

 

 

Program, ki ga je rahlo igrivo povezovala Petra Malenšek, je bil pester tako kot so pestri pevci. Velik del programa so sestavljale avtorske pesmi umetniškega vodje Iztoka Štruclja. In če so že vinski kvintet, so koncert začeli z napitnicami. Slišali smo njihovo himno Štrucljevi ˝Naša pesem˝ in ˝Dolska klet˝, Zlobčevo ˝Ena kupica˝ in ljudsko ˝Pijmo bratci vince˝. Koncert so nadaljevali s Plestenjakovo ˝En poljub˝, Vodopivčevo narodno ˝Pobratimija˝ in ljubezensko ˝Najina naveza˝. Seveda koncert ni minil brez dalmatinskih uspešnic kot so Izresla ruža rumena od Klape Cambi Kaštel Kambelovac. Spominli so se tudi Oliverja z njegovo ˝Sječanje na Vela Luku˝ in pa Trogirskega slavčka Vinka Coceta s pesmijo Vilo Moja. Koncert so zaključili s kar dvema dodatkoma saj jih je do zadnjega kotička polna dvorana podzemeljskega gasilskega doma ni pustila iz odra.

 

Koncert so s skečom popestrili člani gledališke skupine iz Radovice.

 

Dolci se bi ob tej priložnosti radi zahvalili tako gostom, Petri Malenšek in vsem ki so jim pomagali pri organizaciji koncerta in pogostitve po koncertu s peko pogač in kuhanjem kranjskih klobas.