Koncert Folklorne skupine Kolpa iz VInice

25.01.2020 - Podzemelj

 

Folklorna skupina Kolpa iz Vinice deluje pod okriljem društva upokojencev in združuje okoli 30 upokojencev, ki ohranjajo plesno izročilo tega dela Bele krajine. Po letih ne več tako mladi so začeli z vajami v juliju 2017. Do sedaj so nastopili že na prireditvi v ljubljanskem Tivoliju, na festivalu v Cankarjevem domu, na festivalu na Gospodarskem razstavišču in na festivalu Tamburanje v Kostelu. Za njimi je kar nekaj nastopov na prireditvah v krajih po Beli krajini, Dolenjski in Kočevskem.

 

Kostumografija plesalcev in pevcev je takšna kot so bili za slovesne priložnosti oblečeni viniški predniki v obdobju med obema vojnama.

 

 

V soboto 25. januarja zvečer so se, na pobudo našega podzemeljskega župnika, v naši dvorani predstavili tudi pred podzemeljsko publiko. V eni uri dolgem programu so z belokranjskimi plesi in ljudskim petjem obudili spomin na stare belokranjske običaje. Večer pa so popestrili s humornimi vložki s prigodami iz viniškega vsakdana. Gostje koncerta so bili pevci iz moškega pevskega zbora župnije Podzemelj.