63. redni letni občni zbor PGD Podzemelj

07.02.2015 - Podzemelj

 

V soboto, 7. februarja ob šestih zvečer, smo se člani Prostovoljnega gasilskega društva Podzemelj zbrali v večnamenski dvorani gasilskega doma na 63. rednem letnem občnem zboru na katerem je vodstvo podalo poročila za minulo leto in plan dela za prihodnje leto.

 

Občni zbor je s pozdravom in kratkim nagovorom odprl predsednik Sandi Mušič in predlagal dnevni red in delovno predsedstvo. Po sprejetju poročil so na vrsto prišle volitve za predsednika in novega člana upravnega odbora, saj je dosedanjih predsednik podal odstop. Novi presednik je postal Anton Pezdirc, novi član upravnega odbora pa Alen Novosel.

Na zboru je govoril tudi predstavnik gasilske zveze Metlika, tovariš Jože Nemanič, ki je pohvalil delo društva, še posebej izkoriščanje evropskih sredstev in obnovo doma in orodišča. Poudaril je, da bo potrebno v bodoče dat novi večnamenski dvorani tudi vsebino. Pohvalil je tudi delo poveljnika in operative, pograjal pa odsotnost komisije za delo z veterani.

 

V nadaljevanju smo sprejeli devetih novih mladih članov in podelili napredovanja in plakete za dolgoletno delo. Zbrane pa je pozdravil tudi nov predsednik.

 

Druženje smo ob zanimivih debatah nadaljevali pozno v noč.